Wat ga je leren

Tijdens het opleidingstraject voor ‘Ondersteunen bij activiteiten in zorg en welzijn’ leer je onder andere:  

  • Welke doelgroepen je kunt tegenkomen en hoe je respectvol, cultuursensitief, inclusief en representatief met ze omgaat.  
  • Cliënten en hun naastbetrokkenen informeren over activiteiten, helpen met keuzes maken, begeleiden bij het vervoer naar een activiteiten en ondersteunen bij de uitvoer zelf.  
  • Wat jij kunt doen om te zorgen voor een fysiek en sociaal veilige omgeving, waarin iedereen zich prettig voelt. Daarbij hoort ook het voorkomen van en letten op onveilige situaties.  
  • Waar jouw eigen grenzen liggen en hoe je daarover communiceert. 

Praktische informatie

Het opleidingstraject voor ‘Ondersteunen bij activiteiten in zorg en welzijn’ heeft 10 lesdagen van 4 uur verdeeld over 5 maanden. Het is belangrijk dat je tijdens de opleiding een werkplek hebt waar je praktijkervaring op kunt doen en je praktijkopdrachten kan uitvoeren. Ervaringen van jouw werkplek gebruik je weer als casuïstiek bij de bijeenkomsten. Zo zijn theorie en praktijk nauw met elkaar verbonden. 

Resultaat

Bij afronding van het opleidingstraject krijg je een landelijk erkend mbo-certificaat. Deze is onderdeel van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn.