side-area-logo

Gespecialiseerd Verzorgende Revalidatiezorg 

Opleiding

Praktijk

Projecten

Algemeen:

Help je graag ouderen die specifieke zorg nodig hebben? Dan is de opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Revalidatiezorg perfect voor jou! Als Gespecialiseerd Verzorgende Revalidatiezorg coach je de cliënt en zorg je ervoor dat hij met vertrouwen kan terugkeren naar de thuissituatie. Bij vragen over de zorg en de voortgang van het revalidatieproces, ben jij het aanspreekpunt voor de cliënt en zijn mantelzorger. Je draagt bij aan het tot stand komen en de evaluatie van het revalidatieplan.

Inhoud:

Bij de opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Revalidatiezorg doe je kennis en vaardigheden op om ouderen te helpen die specifieke zorg nodig hebben. Je ontwikkelt tijdens de opleiding de bekwaamheden vakinhoudelijk handelen, communicatie, samenwerken, toepassen van kennis, maatschappelijk handelen, organisatielidmaatschap en professionaliteit. Ook word je gestimuleerd om een onderzoekende en open houding te ontwikkelen.  

Tijdens de opleiding stel je leerdoelen op aan de hand van een persoonlijk leerplan. Tijdens de lesdagen krijg je een aantal opdrachten die je uitvoert in de praktijk en waarmee je een portfolio opbouwt. Hierdoor ben je uiteindelijk in staat om de cliënt professioneel en deskundig te begeleiden en ervoor te zorgen dat hij met vertrouwen terug kan keren naar de thuissituatie.  

Toelating:  

Ben je in het bezit van een diploma verzorgende IG (mbo-niveau 3, ben je minimaal twintig uur per week werkzaam in de GRZ én heb je minimaal één jaar werkervaring als verzorgende, dan kun je deelnemen aan deze opleiding. Als je een vergelijkbaar diploma hebt op minimaal mbo-niveau 3, is deelname alleen mogelijk na overleg met OPPstap en de werkgever. 

Duur:
Bij deze opleiding worden de praktijk- en theorie-uren verspreid over minimaal veertig weken. 

Locatie:
Nader te bepalen 

Accreditatie:
CZO

Voor meer informatie:
service@oppstap.nl of telefonisch 06-184 438 86