side-area-logo

Opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP)

Opleiding

Praktijk

Projecten

Algemeen:

Wil jij je tijdens je werkzaamheden als verzorgende meer richten op cliënten met een psychogeriatrische zorgvraag? Dan is de opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie perfect voor jou! Als Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) beschik je over kennis over de diverse psychogeriatrische en gerontopsychiatrische ziektebeelden. Je leert deze kennis toe te passen in de praktijk en over te dragen aan collega’s. Na deze opleiding ben je in staat cliënten/zorgvragers specifiek te begeleiden. Daarnaast kun je collega’s, mantelzorgers en familieleden te adviseren, begeleiden en ondersteunen met jouw specifieke deskundigheid.  

Inhoud:

Tijdens de opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) doe je kennis en vaardigheden op in het omgaan met mensen die psychogeriatrische zorg nodig hebben. De bekende moderne benaderingswijzen en ontwikkelingen in de psychogeriatrie zullen tijdens de opleiding aan bod komen. Ook besteed je tijdens de opleiding aandacht aan belevingsgerichte zorg, zintuigactivering, prikkelverwerking en leer je over trends in de zorg. Je leert hoe je moet handelen in complexe situaties en hoe je onbegrepen gedrag helpt voorkomen en hoe je de cliënt hierin kunt begeleiden. 

Tijdens de opleiding stel je persoonlijke leerdoelen op aan de hand van een persoonlijk leerplan. Tijdens de lesdagen verdiep je je in theorie en krijg je uitleg over de praktijkopdrachten. Met je behaalde leerdoelen en opdrachten bouw je jouw portfolio op. 

Toelating:  

Ben je in het bezit van een diploma verzorgende IG (mboniveau 3) én heb je minimaal één jaar werkervaring als verzorgendedan kun je deelnemen aan deze opleiding. Als je een vergelijkbaar diploma hebt op minimaal mboniveau 3, is deelname alleen mogelijk na overleg met OPPstap en je werkgever. 

Duur:
Bij deze opleiding worden de praktijk- en theorie-uren verspreid over minimaal veertig weken. 

Locatie:
Nader te bepalen 

Accreditatie:
CZO

Voor meer informatie:
service@oppstap.nl of telefonisch 06-184 438 86