side-area-logo

MBO certificaten van OPPstap

Opleiding

Praktijk

Projecten

Wil jij doorgroeien of de stap naar de kinderopvang maken? Dan hebben we geweldig nieuws voor jou!

🌟 Haal snel en flexibel het passende MBO-certificaat 🌟

Wil jij weten wat het pedagogisch Wijzr programma voor jou als organisatie of deelnemer kan betekenen?  Kom dan naar de gratis webinar!

In 30 minuten nemen we je mee in de mogelijkheden van de nieuwe beroepsgerichte MBO certificaten voor de Kinderopvang.

🗓️ Datum: 19 september

🕒 Tijd: 15:00 uur

🎙️ Duur: Slechts 30 minuten! (+30 minuten vragen stellen)

Meld je nu aan via de volgende link https://wijzrworden.nl/wijzr-webinar/ of stuur een e-mail naar info@wijzrworden.nl om je plek te reserveren.

Mis deze kans niet om jezelf te informeren en te laten inspireren.

WIJZR is een initiatief van OPPstap Zorg en WelzijnDrenthe College en ROC Midden Nederland.

Wie zijn we?

Wij zijn een samenwerking van ROC Drenthe College, ROC Midden Nederland, OPPstap Zorg en Welzijn en Kans2. De naam van de samenwerking is WIJZR. Wij bouwen aan de flexibilisering van drie opleidingen binnen Kinderopvang en Onderwijs zijnde: Pedagogische Medewerker, Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker en Onderwijsassistent en alle daarbij behorende mbo-certificaten, waarmee je je diploma kunt opwaarderen.

Flexibilisering betekent onder andere leren waar en wanneer jij wilt, dus het aanbieden van interactief hybride onderwijs is een belangrijk onderdeel.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door subsidie het ministerie van OCW beschikbaar heeft gesteld hiervoor.

Wat is het grotere plaatje?

In veel sectoren, zo ook in onderwijs en kinderopvang staat de continuïteit en kwaliteit van de bedrijfsvoering onder druk. Dit komt enerzijds door een tekort aan medewerkers en anderzijds doordat sommige bestaande medewerkers belangrijke specialisaties missen. Door het ontbreken van bepaalde competenties en de juiste werkervaring kan een grote groep werkzoekenden, juist in deze sectoren, niet ingezet worden. Daaraan gekoppeld zien wij dat potentiële deelnemers (werkzoekenden en medewerkers) graag toegespitst op hun ervaring, kennis en kunde op hun eigen manier en tempo willen leren. Er is daarom behoefte aan flexibele opleidingen die rekening houden met de persoonlijke omstandigheden en drijfveren van de deelnemers. Maar die tegelijkertijd zorgen voor snelle inzetbaarheid binnen organisaties die zitten te springen om personeel.

Deze uitdaging pakken wij in deze samenwerking aan.

Ga naar de website www.wijzrworden.nl en bekijk het aanbod.

Accreditatie en registratie

OPPstap is geaccrediteerd door de Inspectie van het Onderwijs (BRIN 30VM) en geregistreerd in het CRKBO.

OPPstap Zorg en Welzijn is lid van NRTO, de branchevereniging voor trainen en opleiden. OPPstap Zorg en Welzijn hanteert de algemene voorwaardenberoep en bedrijf van NRTO en de gedragscode beroep en bedrijf NRTO.

Wilt u het verslag van onze werkzaamheden over 2018 lezen, klik dan hier.

Keurmerk NRTO